Houten Vloeren Waar Vind je Goede Kwaliteit tegen Scherpe Prijzen

Een houten vloer geeft je woning een warme, authentieke uitstraling. Hout is en blijft een natuurproduct wat ervoor zorgt dat elke houten vloer uniek is. Het is levend, duurzaam en het veroudert nooit. Een houten vloer kopen is een investering voor de toekomst. Het is dan ook een grote stap om te kiezen voor een houten vloer. Daar wil je toch eerst even over nadenken. Je hebt iemand nodig die er verstand van heeft om het juiste hout te kiezen en de legwijze.

Hier een aantal tips voordat je een houten vloer gaat kopen.

Goede Kwaliteit houten vloeren tegen Scherpe Prijzen

Alles begint bij een goede ondervloer

Een ondervloer is de fundering van je woning. Houten vloeren kunnen verlijmd of zwevend gelegd worden. De ondervloer moet daarom volkomen egaal zijn. Dat geldt ook voor houten vloeren combinaties met vloerverwarming.Is de ondervloer niet egaal dan gaat een houten vloer al snel kraken en met een beetje pech gaat de vloer ook scheuren. Als de ondervloer egaal is zorg dan ook dat er voldoende ventialitie is. Bij een slechte luchtvochtigheid kan de vloer krimpen of uitzetten.

Losliggende planken worden vaak fabrieksmatig al voorzien van een olie of laklaag. Vraag naar de voor en nadelen van het losliggend en vastleggen van de plankenvloer.
Laat je goed voorlichten bij een gerenomeerd bedrijf voordat je besluit om een plankenvloer aan te schaffen.
Losliggende houten vloer of vastleggen?

Een mooie houten vloer maar dan van goede kwaliteit

Natuurlijk wil je een vloer die je mooi vind. Maar de kwaliteit van het hout moet ook goed zijn. Denk goed na over hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden en stem de kwaliteit van de houtsoort hierop af. Is het voor een winkel bedoeld, kies dan voor een harde houtsoort. Niet alleen zijn deze vloeren sterk maar ook gemakkelijk in het onderhoud.

In het algemeen geldt dat de duurdere vloeren hardere vloeren zijn. Houten Vloeren die van goede kwaliteit zijn, die goed geschuurd en gelakt of geolied zijn en goed onderhouden worden, kunnen probleemloos een leven lang meegaan.

mooie houten vloer met kwaliteit

Welke houten vloer past bij je interieur?

De vloer is de basis van je interieur dus je bankstel, kasten en stoelen moeten wel bij elkaar passen. Of je nu een modern of klassiek interieur hebt, de vloer moet wel bijpassend zijn. Een houten vloer is uniek. Omdat geen houten plank gelijk is, is ieder vloer weer anders. Een vloer van echt hout geeft een speciaal karakter aan iedere ruimte van uw woning. Je kunt kiezen uit smalle planken of brede planken, hout met een wat robuuster uiterlijk of juist heel strak als je meer van design houdt.

Olien van een houten vloer – de afwerking

Het oliën van een vloer zorgt ervoor dat de kleurpigmenten diep in het hout trekken. Dit zorgt voor een mooier resultaat op de lange termijn ten opzichte van het verven of lakken van de vloer, waarbij een toplaag aangebracht wordt. Ieder vloer heeft zijn eigen manier van onderhoud nodig.

Vakmanschap

De aanschaf van een eikenhouten vloer of grenen vloer is een investering die je doet voor jarenlang woon- en leefplezier. Dan wil je natuurlijk het liefst met een vakman praten om de juiste vloer uit te kunnen kiezen. Service is daarom belangrijk wanneer je een vloer gaat kopen. Vakmensen die nieuwe vloeren met zorg en gedrevenheid installeren vind je bij Vloerenhal Montfoort.

Houten vloer kopen in Montfoort, kwaliteitsvloeren voor een scherpe prijs!

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve vloer voor een scherpe prijs dan garanderen ze dat je altijd de laagste prijs zult vinden. Zij kunnen dit doordat alles in eigen beheer wordt geproduceerd. Vloerenhal Montfoort heeft een grote showroom en heeft alle vloeren op voorraad. Ook wordt er door heel Nederland geleverd en gelegd. Bezoek de website hier.